Připravte si nápoj z darů lesa. Jsou plné vitamínů, antioxidantů, pomáhají posilovat imunitu, předcházet nádorovým onemocněním, zatočí s horečkou i s nachlazením a navíc chutnají úžasně.
Ingredience
- 300 g malin
- 300 g ostružin
- 300 g borůvek
- 100 g šípků
- 100 g aronie
- 1 lžíce goji
- ½ lžičky skořice
- 1 vanilkový lusk
- 6 hřebíčků
- 2 dcl slivovice
- 500 g cukru
Postup
- Připravte si čisté uzavíratelné sklenice s víčkem, vypláchněte je, víčko omyjte a nechte vyschnout.
- Očištěné ovoce rozprostřete na plech nebo na dno zapékací mísy.
- Zasypte kořením a cukrem a promíchejte.
- Podlijte slivovicí a trochou vody.
- Pečte v troubě vyhráté na 200°C po dobu 20 – 30 minut.
- Během pečení občas promíchejte.
- Hotový pečený čaj nalijte do připravených sklenic, zavřete a uchovávejte na chladném a tmavém místě.