Co takhle udělat si doma španělský večer? Připravte si toto lehké ale výživné jídlo, které má na stolech pyrenejského polostrova své čestné místo, otevřete si láhev vína, opečte čerstvou bagetku a proměňte všední den v něco neobyčejného.
Ingredience
- 250 g směsi mořských plodů
- 150 g kuřecích prsních řízků
- 800 ml kuřecího vývaru
- 150 g salámu chorizo
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 plechovka krájených rajčat
- 3 stroužky česneku
- 400 g rýže Arborio
- 1 lžička koření sladká paprika
- 200 g mraženého hrášku
- špetka šafránu
- čerstvá petržel
- sůl
- pepř
- olivový olej
- citronová šťáva
- 2 citrony
Postup
- Kuřecí řízky omyjte a pokrájejte na kostky.
- Ve velké pánvi rozpalte trochu olivového oleje a zprudka na něm opečte kuřecí maso.
- Vyndejte a dejte stranou.
- Do pánve vložte nakrájené chorizo a opět pár minut opečte.
- Vyjměte, dejte k masu a do pánve vložte směs mořských plodů.
- Orestujte a přendejte ji z pánve k masu a chorizu.
- Do pánve přilijte trochu olivového oleje a rozehřejte.
- Vložte nadrobno nakrájenou cibuli, hrášek a papriku, opékejte 2 minuty a přidejte nadrobno nasekaný česnek.
- Promíchejte a přidejte syrovou rýži.
- Pár minut opékejte a poté zalijte kuřecím vývarem.
- Osolte, opepřete a přidejte koření.
- Vložte opečené kuřecí maso, salám, mořské plody a přiveďte k varu.
- Přidejte konzervovaná rajčata a vařte na mírném plameni 15 – 20 minut, dokud rýže nezměkne.
- Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
- Podávejte s kousky citrónu a posypané čerstvou petrželkou.