Pravá španělská paella s mořskými plody

Pravá španělská paella s mořskými plody
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 4

Co takhle udělat si doma španělský večer? Připravte si toto lehké ale výživné jídlo, které má na stolech pyrenejského polostrova své čestné místo, otevřete si láhev vína, opečte čerstvou bagetku a proměňte všední den v něco neobyčejného.

Ingredience

  • 250 g směsi mořských plodů
  • 150 g kuřecích prsních řízků
  • 800 ml kuřecího vývaru
  • 150 g salámu chorizo
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 400 g rýže Arborio
  • 1 lžička koření sladká paprika
  • 200 g mraženého hrášku
  • špetka šafránu
  • čerstvá petržel
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • citronová šťáva
  • 2 citrony

Postup

  • Kuřecí řízky omyjte a pokrájejte na kostky.
  • Ve velké pánvi rozpalte trochu olivového oleje a zprudka na něm opečte kuřecí maso.
  • Vyndejte a dejte stranou.
  • Do pánve vložte nakrájené chorizo a opět pár minut opečte.
  • Vyjměte, dejte k masu a do pánve vložte směs mořských plodů.
  • Orestujte a přendejte ji z pánve k masu a chorizu.
  • Do pánve přilijte trochu olivového oleje a rozehřejte.
  • Vložte nadrobno nakrájenou cibuli, hrášek a papriku, opékejte 2 minuty a přidejte nadrobno nasekaný česnek.
  • Promíchejte a přidejte syrovou rýži.
  • Pár minut opékejte a poté zalijte kuřecím vývarem.
  • Osolte, opepřete a přidejte koření.
  • Vložte opečené kuřecí maso, salám, mořské plody a přiveďte k varu.
  • Přidejte konzervovaná rajčata a vařte na mírném plameni 15 – 20 minut, dokud rýže nezměkne.
  • Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
  • Podávejte s kousky citrónu a posypané čerstvou petrželkou.
Paella v pánvi s mušlemi, krevetami a zeleninou ozdobená kousky citronů
Zdroj: jocooks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.