Mexická vegetariánská paella

Mexická vegetariánská paella
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 4

Paella je jedním z těch jídel, které můžete klidně připravit i bez masa. Pestrá směs zeleniny a luštěnin zaručí bohatou a výraznou chuť plnou živin.

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 žlutá paprika
  • 1 cuketa
  • 4 střední žampiony
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 2/3 plechovky černých fazolí
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička uzené papriky
  • 250 g rýže
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • 1 limetka
  • ½ avokáda

Postup

  • Ve středně velké pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte najemno nakrájenou cibuli a opékejte 3-4 minuty
  • Přidejte česnek a smažte další 1 minutu.
  • Přidejte uzenou papriku, zamíchejte a opékejte minutku, dokud se koření nerozvoní.
  • Zasypte rýží a promíchejte aby se zrnka obalila kořením a zeleninou.
  • Přidejte na malé kousky nakrájenou cuketu, žampiony a papriku a za stálého míchání opékejte 3- 5 minut.
  • Podlijte vývarem a vařte 15 minut.
  • Když je rýže měkká přidejte na kousky nakrájená rajčata a slité fazole z plechovky.
  • Osolte, opepřete, promíchejte a pár minut opékejte.
  • Servírujte s rozpůlenou limetkou a s avokádem pokrájeným na proužky.
Směs rýže a zeleniny v pánvi ozdobená limetkovými plátky
Zdroj: thatgirlcookshealthy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.