Brambory v parním hrnci

Brambory v parním hrnci
Příprava: 5 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 5

Existuje jednodušší a chutnější příloha než brambory s máslem? Za mě určitě ne!

Ingredience

  • 500g nových malých brambor
  • 300ml vlažné vody
  • sůl
  • lžíce másla
  • hrstka čerstvé petržele nebo kopru

Postup

  • Vodu nalijte do napařovací nádoby parního hrnce.
  • Brambory opláchněte, slupku nechte.
  • Vložte brambory do nádoby k napařování a lehce je osolte.
  • Parní hrnec zaklopte pokličkou a zapněte.
  • Brambory vařte v páře přibližně 20 minut a průběžně zkoušejte jejich měkkost.
  • Až budou brambory měkké, vyndejte je z napařovací nádoby do mísy.
  • Následně přidejte lžíci másla spolu s petrželí či koprem, promíchejte a můžete podávat jako chutnou přílohu.
malé brambory s koprem
zdroj: pixabay.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.