Zeleninová polévka v parním hrnci

Zeleninová polévka v parním hrnci
Příprava: 30 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 5

Snadno se připravuje a snadno se hned sní. Zkuste si připravit chutnou a jednoduchou zeleninovou polévku z parního hrnce.

Ingredience

  • 1 hlávka celeru
  • 2 menší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 středně velké mrkev
  • 2 středně velké petržel
  • květák – hrst růžiček
  • 1,5 l vody
  • 4 polévkové lžíce másla
  • nové koření
  • bobkový list
  • sůl
  • pepř
  • petrželová nať

Postup

  • Všechnu zeleninu si očistíte. Cibuli necháte vcelku.
  • Celer, mrkev a petržel pokrájíte na malé kostičky.
  • V parním hrnci rozehřejte máslo, na kterém nakrájenou zeleninu lehce osmažíte.
  • Přidáte květák, cibuli a zalejete zeleninu vodou.
  • Vše osolíte, opepříte, přidáte bobkový list a pár kuliček nového koření.
  • Polévku v uzavřeném parním hrnci vaříte přibližně 15 minut.
  • Na závěr do polévky přidáte prolisovaný česnek a dochutíte solí a pepřem.
  • Zeleninovou polévku z parního hrnce podáváte s nasekanou petrželovou natí.
zeleninová polévka v mističce z parního hrnce
zdroj: pixabay.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.