Tradiční kuře na paprice

Tradiční kuře na paprice
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Kuře na paprice můžete podávat taktéž s jakoukoliv přílohou, a sice s knedlíkem, rýží, těstovinami, bramborami nebo jen tak s chlebem. Recept je velmi rychlý a snadný, resp. připravíte jej do hodiny.

Ingredience

  • 4-5ks kuřecích stehen, čtvrtek (můžete použít i kuřecí paličky)
  • 2 ks menší cibule
  • 2 PL sladké papriky
  • 1 kostka kuřecího bujónu
  • 2-3 PL hladké mouky na zahuštění
  • 250ml smetany na vaření
  • máslo
  • pepř
  • sůl

Postup

  • Kuřecí maso omyjte, osušte.
  • Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte na rozehřátém másle s trochou pepře zpěnit.
  • Posypte sladkou paprikou a ihned přidejte kuřecí kousky a zprudka orestujte z obou stran.
  • Poté maso dostatečně podlijte vodou, aby bylo ponořené a rozdrobte bujón.
  • Duste v zaklopeném tlakáči asi 30 minut.
  • Mezitím si připravte zátřepku smícháním 2-3 lžic mouky se smetanou.
  • Udušené maso vyjměte, do hrnce vlijte zátřepku a krátce povařte.
  • Dle chuti osolte, opepřete, případně zřeďte vývarem nebo mlékem.
  • Maso můžete obrat a vložit přímo do omáčky nebo podávejte k omáčce vcelku i s kostí.
Kuřecí maso na paprice vařené v tlakáči
Zdroj: whatsinthepan.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.