Kuře na paprice můžete podávat taktéž s jakoukoliv přílohou, a sice s knedlíkem, rýží, těstovinami, bramborami nebo jen tak s chlebem. Recept je velmi rychlý a snadný, resp. připravíte jej do hodiny.
Ingredience
- 4-5ks kuřecích stehen, čtvrtek (můžete použít i kuřecí paličky)
- 2 ks menší cibule
- 2 PL sladké papriky
- 1 kostka kuřecího bujónu
- 2-3 PL hladké mouky na zahuštění
- 250ml smetany na vaření
- máslo
- pepř
- sůl
Postup
- Kuřecí maso omyjte, osušte.
- Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte na rozehřátém másle s trochou pepře zpěnit.
- Posypte sladkou paprikou a ihned přidejte kuřecí kousky a zprudka orestujte z obou stran.
- Poté maso dostatečně podlijte vodou, aby bylo ponořené a rozdrobte bujón.
- Duste v zaklopeném tlakáči asi 30 minut.
- Mezitím si připravte zátřepku smícháním 2-3 lžic mouky se smetanou.
- Udušené maso vyjměte, do hrnce vlijte zátřepku a krátce povařte.
- Dle chuti osolte, opepřete, případně zřeďte vývarem nebo mlékem.
- Maso můžete obrat a vložit přímo do omáčky nebo podávejte k omáčce vcelku i s kostí.