Zapečená vajíčka v remosce

Zapečená vajíčka v remosce
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 2

Tento recept se hodí spíše na ráno, kdy máte chuť na slanou snídani. Můžete využít starší housku z předešlého dne, tak alespoň neskončí v koši. Z uvedeného množství připravíte 4 porce zapečených vajec.

Ingredience

  • 2ks housky (4 poloviny housky)
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky eidamu nebo goudy
  • 4 vejce
  • máslo (na osmažení housek, na vymazání formiček)
  • koření dle chuti

Postup

  • Formičky nebo mističky vymažte máslem.
  • Na pánvi rozehřejte máslo a na něm osmažte každou polovinu housky.
  • Do vymazaných formiček vložte na dno vždy polovinu housky, navrch plátek eidamu a šunky.
  • Navrch do každé formičky rozklepněte jedno vejce.
  • Dle chuti osolte, okořeňte a poté vložte do rozehřáté remosky, kde je zapékejte, dokud vejce neztuhne.
Zapékané žemle s vajíčkem ve formičkách
Zdroj: finishedwithsalt.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.