Připravte si tento recept do remosky z vepřového masa, který můžete taktéž podávat s domácími hranolkami z předchozího receptu.
Ingredience
- 1 kg vepřové kýty
- 1 větší cibule
- 3-4 stroužky česneku (množství dle chuti)
- hladká mouka (asi lžíce)
- sádlo (nebo máslo)
- sůl
- kmín
- pepř
Postup
- Maso umyjte, očistěte od blan a nakrájejte na kostičky.
- Cibuli nakrájejte na drobné kousky.
- V míse kostičky masa osolte, opepřete, přidejte kmín a cibuli.
- Prolisujte česnek a přidejte společně se lžící mouky.
- Vše promíchejte, vložte do remosky a dejte péct.
- Po nějaké době podlijte vodou a poté nechte dusit.
- Až se voda vypaří, znovu podlijte a nechte dusit, dokud masíčko nebude křehké a zlatavé.
- Hotové maso podávejte se zelím, knedlíkem nebo třeba s hranolkami z předchozího receptu.