Ramen s hovězím masem je velice oblíbenou variantou této japonské speciality. Jemné hovězí plátky a silný vývar s čerstvou zeleninou fungují skvěle a je na každém, jak moc pikantní si polévku připraví. Na ozdobu se hodí i citronová tráva nebo různé druhy klíčků.
Ingredience:
- 4 jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce jemně nasekaného čerstvého zázvoru
- ¼ lžičky chilli vloček
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 litr hovězího vývaru
- 500 ml vody
- 1 sladký brambor (batata)
- 1 polévková lžíce rybí omáčky
- 1 polévková lžíce sojové omáčky
- 225 g ramen nudlí
- 250 g hovězí svíčkové
- fazolové klíčky
- čerstvý koriandr
- limetka
- sůl
- pepř
Postup:
- Na olivovém oleji zpěňte nadrobno nakrájenou jarní cibulku (bílou část), česnek a zázvor společně s chilli vločkami.
- Přidejte vývar, vodu, na drobnější kousky pokrájenou sladkou bramboru, rybí omáčku a sojovou omáčku.
- Přiveďte k varu a vařte 10 minut nebo dokud nebude batata sladká.
- Do vývaru přidejte nudle a vařte 3 minuty nebo dokud nebudou měkké.
- Mezitím na pánvi na vyšším ohni zprudka orestujte maso z obou stran, dochuťte solí a pepřem.
- Nechte 5 minut odpočinout a poté nakrájejte svíčkovou na plátky.
- Polévku nalijte do misek, přidejte maso a dozdobte fazolovými klíčky, zelenými částmi jarní cibulky a koriandrem. Zakápněte limetkou.