Když na přípravu hrachovky použijete mražený hrášek, získáte svěží, krásně zelené jídlo, kterému prostě nelze odolat.
Ingredience
- 200 g mraženého hrášku
- 4 lžíce bílého jogurtu
- sůl
- pepř
- 8 lžic sýru ricotta
- čerstvá bazalka
- 8 plátků anglické slaniny
- 1 lžička octa
- špetka kajenského pepře
Postup
- Předehřejte troubu na 200°
- Plátky slaniny vyskládejte nap lech s pečicím papírem a pečte přibližně 10 minut
- Mražený hrášek dejte do vroucí osolené vody a vařte 3 – 5 minut
- Slijte
- K hrášku přidejte jogurt, ocet a bazalku a rozmixujte do hladkého pyré
- Vraťte na plotnu, přidejte dle chuti sůl, pepř a kajenský pepř a prohřejte
- Na každou porci hráškové kaše dejte dvě lžičky ricotty a dva plátky slaniny a podávejte