Hrachová kaše z mraženého hrášku

Hrachová kaše z mraženého hrášku

Když na přípravu hrachovky použijete mražený hrášek, získáte svěží, krásně zelené jídlo, kterému prostě nelze odolat.

Ingredience

  • 200 g mraženého hrášku
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • sůl
  • pepř
  • 8 lžic sýru ricotta
  • čerstvá bazalka
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 1 lžička octa
  • špetka kajenského pepře

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°
  • Plátky slaniny vyskládejte nap lech s pečicím papírem a pečte přibližně 10 minut
  • Mražený hrášek dejte do vroucí osolené vody a vařte 3 – 5 minut
  • Slijte
  • K hrášku přidejte jogurt, ocet a bazalku a rozmixujte do hladkého pyré
  • Vraťte na plotnu, přidejte dle chuti sůl, pepř a kajenský pepř a prohřejte
  • Na každou porci hráškové kaše dejte dvě lžičky ricotty a dva plátky slaniny a podávejte
Dvě misky zelená hráškové kaše s plátkem opečené slaniny a sýrem
Zdroj: storyofakitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.