Poctivá klobása, vajíčko a kyselá okurka – výborná hrachová kaše jako od babičky.
Ingredience
- 300 g půleného loupaného hrachu
- 100 ml mléka
- 2 stroužky česneku
- 50 g másla
- 1 lžička majoránky
- 4 vejce
- 4 klobásy
- 8 kyselých okurek
Postup
- Hrách properte, dejte do hrnce a zalijte dvojnásobným množstvím vody
- Osolte a vařte do měkka, přibližně 40 – 50 minut
- Slijte (vodu si uschovejte)
- K hrachu přidejte máslo a máslo a tyčovým mixérem rozmixujte do hladka. Pokud je kaše moc hustá přilijte vodu z vaření
- Do kaše přidejte prolisovaný česnek a majoránku a na mírném plameni lehce prohřívejte
- Vejce uvařte ve vodě natvrdo – přibližně 8 minut, oloupejte a podélně rozkrojte
- Klobásy opečte na malém množství oleje
- Kaši na talíři přelijte výpekem z klobás
- Servírujte s vajíčkem, kyselou okurkou a klobásou