Karbanátky z červené řepy jsou velmi oblíbené. Když část masa nahradíte zeleninou získáte velmi chutné, zdravější a také levnější jídlo.
Ingredience
- 400 g syrové nastrouhané řepy
- 600 g mletého masa – mix vepřové a hovězí
- 2 lžičky soli
- pepř
- čerstvé bylinky – koriandr/ tymián/ rozmarýn
- špetka chilli
Postup
- Všechny ingredience pečlivě promíchejte ve velké míse
- Na lžící naberte část směsi a rukama z ní vytvarujte kouli nebo placku
- Postupně takto vytvořte kuličky/placky z celé směsi a nechte je chvíli odpočinout v lednici
- Ve větší pánvi rozpalte vrstvu oleje a opékejte karbanátky z obou stran do zlatova
- Pokud chcete zdravější variantu pečte karbanátky nasucho v troubě – 30 minut na 180°
- Podávejte s vařeným nebo šťouchaným bramborem, nebo s bramborovou kaší