Pomazánka z červené řepy

Pomazánka z červené řepy
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

Je zdravá a má neobvyklou barvu – pomazánkou z vařené řepy oslníte rodinu v podobě svačiny nebo večeře. Na čerstvém chlebu je vážně skvostná.

Ingredience

  • 3 syrové červené řepy
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžíce kopru
  • špetka soli

Postup

  • Řepy omyjte a vložte do hrnce s vroucí osolenou vodou.
  • Vařte 20 – 30 minut, do úplného změknutí dužiny.
  • Nechte vychladnout a poté řepy oloupejte.
  • Nastrouhejte na hrubém struhadle.
  • Přisypte nasekaný česnek a kopr.
  • Přidejte majonézu a vše pečlivě promíchejte.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Podávejte na chlebu nebo opečené bagetce.
Bagetky pomazané pastou z červené řepy, posypané pažitkou
Zdroj: tatyanaseverydayfood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.