Pečená červená řepa a další kořenová zelenina je ideálním jídlem do podzimních plískanic nebo zimních chumelenic. Krásně zahřeje a doplní vám vitaminy.
Ingredience
- 4 mrkve
- 1 celer
- 2 červené řepy
- 3 brambory
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce balsamikového octa
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky třtinového cukru
- sůl
- pepř
- 200 g balkánského sýru
Postup
- Rozehřejte troubu na 200°
- Zeleninu očistěte, zbavte slupek a pokrájejte na menší kousky
- Pokapejte olejem, osolte, opepřete a promíchejte
- Rozložte na plech s pečicím papírem a pečte 30 minut
- V misce smíchejte balsamikový ocet, cukr, rozmačkaný česnek a dvě lžíce oleje
- Upečenou zeleninu přelijte zálivkou a na talíři posypte rozdrobeným balkánským sýrem