Pečená kořenová zelenina s balkánským sýrem

Pečená kořenová zelenina s balkánským sýrem

Pečená červená řepa a další kořenová zelenina je ideálním jídlem do podzimních plískanic nebo zimních chumelenic. Krásně zahřeje a doplní vám vitaminy.

Ingredience

  • 4 mrkve
  • 1 celer
  • 2 červené řepy
  • 3 brambory
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce balsamikového octa
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • sůl
  • pepř
  • 200 g balkánského sýru

Postup

  • Rozehřejte troubu na 200°
  • Zeleninu očistěte, zbavte slupek a pokrájejte na menší kousky
  • Pokapejte olejem, osolte, opepřete a promíchejte
  • Rozložte na plech s pečicím papírem a pečte 30 minut
  • V misce smíchejte balsamikový ocet, cukr, rozmačkaný česnek a dvě lžíce oleje
  • Upečenou zeleninu přelijte zálivkou a na talíři posypte rozdrobeným balkánským sýrem
Mrkev, celer a řepa pečená na plechu
Zdroj: masandpas.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.