Polévka z červené řepy nemusí nutně znamenat jen boršč. Zkuste tuhle výbornou krémovou. Je neodolatelná nejen svou barvou.
Ingredience
- 2 lžíce másla
- 2 velké cibule
- 2 stroužky česneku
- ¼ menšího celeru
- 2 mrkve
- 2 vetší červené řepy
- 0,5 l zeleninového vývaru
- 200 ml smetany na vaření
- sůl
- pepř
- špetka chilli
Postup
- V hrnci nechte rozpustit máslo a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli
- Přidejte na kousky nakrájený celer a řepu a na kolečka pokrájenou mrkev
- Opékejte 10 minut, pak přidejte najemno nasekaný česnek a nechte rozvonět
- Přidejte celý pepř, nové koření a bobkový list
- Zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte 20 minut
- Odstavte z plotny, vyjměte koření a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka
- Vraťte zpátky na sporák, zalijte smetanou, promíchejte a provařte ještě 10 minut
- Dochuťte solí a pepřem a špetkou chilli
- Do hotové polévky můžete heště na zjemnění vmíchat lžící másla
- Servírujte ozdobené nasekanou pažitkou