Řepný koláč s pomerančovým krémem

Řepný koláč s pomerančovým krémem

Stejně jako mrkev i řepa je skvělá na sladké pečení. Dodává těstu vlhkost a svěžest. Tento koláč je dietní a přitom chuťově skvělý.

Ingredience

Na koláč:

  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • ½ lžičky skořice
  • 150 g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • špetka soli
  • ½ lžičky vanikového extraktu
  • 300 ml slunečnicového oleje
  • 225 g syrové červené řepy

Na krém:

  • 50 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • pomerančová kůra z jednoho pomeranče
  • 125 g krémového sýru typu philadelphie

Postup

  • V misce smíchejte mouku, jedlou sodu, kypřicí prášek, skořici, cukr a špetku soli
  • Rozšlehejte vejce s vanilkovým extraktem a olejem
  • Nalijte na moučnou směs a promíchejte do hladkého těsta
  • Syrovou řepu nastrouhejte na hrubém struhadle a vmíchejte do těsta
  • Nalijte do vymazané dortové formy, na plech nebo do hranaté pečicí formy
  • Pečte 40 minut na 180°
  • Na krém vyšlehejte dohladka máslo s moučkovým cukrem a pomerančovou kůrou
  • Přidejte krémový sýr a znovu vymíchejte
  • Krém natřete na vychladlý korpus a ozdobte pomerančovou kůrou
Řepový koláč s bílou polevou
Zdroj: womanandhome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.