Věděli jste, že čokoláda a červená řepa jdou skvěle dohromady? Ne? Tak to vyzkoušejte v tomto jednoduchém receptu. Je bezlepkový, veganský a ohromně delikátní.
Ingredience
- 200 g kešu oříšků
- 1 menší předvařená červená řepa
- 250 g hořké čokolády
- 1 lžíce kokosového oleje
Postup
- Oříšky rozmixujte ve výkonném mixéru dohladka – mixujte na několikrát, mixér vždy zastavte stěrkou setřete oříšky ze stěn a promíchejte drť zespodu a znovu mixujte. Po chvíli vznikne hladké máslo
- Přidejte červenou řepu a znovu promixujte dokud se směs nespojí
- Dejte ztuhnout do lednice
- Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem
- Připravte si 10 košíčků na muffiny a do poloviny je naplňte tekutou čokoládou
- Dejte na 10 minut do lednice – čokoláda musí částečně ztuhnout, ale přitom musí zůstat změklá
- Vyndejte z lednice a do každého čokoládového košíčku udělejte malý důlek
- Naplňte ho oříškovo-řepovým máslem, vmáčkněte a přelijte další vrstvou čokolády
- Opakujte se všemi čokoládovými košíčky
- Nechte ztuhnout v lednici 30 minut až hodinu