Tento pokrm je tradičně velmi pikantní. Vy si ho však můžete uvařit jemnější. Stačí nepřidávat tolik chilli nebo vůbec žádné, což děti jistě ocení.
Ingredience na omáčku
- 500-700g vepřového masa
- olivový nebo jiný rostlinný olej
- 2 ks střední cibule
- 2 ks červené papriky
- 1 konzerva sterilovaných rajčátek
- 50g kečupu (nebo více podle chuti)
- 1-2ks jarní cibulky na ozdobu
- sůl, pepř a chilli
- worcesterová omáčka
Ingredience na bramboráčky
- 500g brambor
- 1ks vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 stroužky česneku
- sůl, pepř, majoránka
- olej na smažení
Postup
- Maso očistěte, nakrájejte na kostičky/nudličky, které osolte a opepřete.
- Na pánvi rozpalte olej a na něm maso osmahněte z obou stran.
- Poté přidejte nasekanou cibuli, česnek, nakrájenou papriku a restujte, dokud zelenina nebude měkká.
- Po změknutí přidejte sterilovaná rajčátka, worcestrovou omáčku dle chuti.
- Nakonec dochuťte solí a pepřem a můžete přidat chilli.
- Bamboráčky uděláte tak, že nastrouhané brambory smícháte s vejcem, moukou, rozdrceným česnekem, solí, pepřem a majoránkou.
- Na pánev s rozpáleným olejem pokládáme menší hromádky bramborové směsi.
- Hromádku utlačte do placiček a opečte z obou stran.
- Po usmažení osušte papírovým ubrouskem, ať nejsou tak nasáklé olejem.
- Hotový katův šleh podáváme se 3-4 bramboráčky, posypaný jarní cibulkou.