Brambory po francouzsku s uzeným masem

Brambory po francouzsku s uzeným masem
Příprava: 30 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 4

Připravte si variantu těchto brambor s uzeným masem. Nejen že je recept rychlý, je také velmi chutný! Uzené maso dodá bramborám ten správný šmak a olizovat se budete až za ušima.

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 2 cibule
  • česnek
  • 200g uzeného masa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500g sýra (gouda, eidam, jakýkoliv chcete)
  • 150ml mléka nebo smetany
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Předehřejte si troubu na180°C. 
  • Brambory dejte do hrnce se studenou vodou, brambory aby byly úplně ponořené.
  • Vodu osolte, poté přiveďte k varu nechte vařit asi 10 – 15 min. Brambory poté sceďte a nechte vychladnout.
  • Mezitím oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek. Uzené nakrájejte nahrubo.
  • Na velké pánvi zahřejte olivový olej a restujte uzené maso s cibulí cca 3 min. Přidejte česnek a restujte další 2 minuty.
  • Vychlazené brambory nakrájejte na plátky nebo protlačte kráječem na brambory. Polovinu brambor rozložte do pekáče. 
  • Osolte, opepřujte a rozložte polovinu opečeného uzeného masa s cibulí a česnekem. Poté posypte polovinou sýra.
  • Naneste druhou polovinu brambor, osolte, opepřete a posypte druhou polovinou směsí uzeného a cibule.
  • Nakonec posypte zbytkem sýra, podlijte mlékem nebo smetanou.
  • Pečte při teplotě 180°C po dobu cca. 30 – 40 minut, dokud brambory nejsou není navrchu zlatohnědé.
zapečené brambory se smetanou a uzeným
Zdroj: lavenderandmacarons.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.