Připravte si variantu těchto brambor s uzeným masem. Nejen že je recept rychlý, je také velmi chutný! Uzené maso dodá bramborám ten správný šmak a olizovat se budete až za ušima.
Ingredience
- 1 kg brambor
- 2 cibule
- česnek
- 200g uzeného masa
- 1 lžíce olivového oleje
- 500g sýra (gouda, eidam, jakýkoliv chcete)
- 150ml mléka nebo smetany
- sůl
- pepř
Postup
- Předehřejte si troubu na180°C.
- Brambory dejte do hrnce se studenou vodou, brambory aby byly úplně ponořené.
- Vodu osolte, poté přiveďte k varu nechte vařit asi 10 – 15 min. Brambory poté sceďte a nechte vychladnout.
- Mezitím oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek. Uzené nakrájejte nahrubo.
- Na velké pánvi zahřejte olivový olej a restujte uzené maso s cibulí cca 3 min. Přidejte česnek a restujte další 2 minuty.
- Vychlazené brambory nakrájejte na plátky nebo protlačte kráječem na brambory. Polovinu brambor rozložte do pekáče.
- Osolte, opepřujte a rozložte polovinu opečeného uzeného masa s cibulí a česnekem. Poté posypte polovinou sýra.
- Naneste druhou polovinu brambor, osolte, opepřete a posypte druhou polovinou směsí uzeného a cibule.
- Nakonec posypte zbytkem sýra, podlijte mlékem nebo smetanou.
- Pečte při teplotě 180°C po dobu cca. 30 – 40 minut, dokud brambory nejsou není navrchu zlatohnědé.