Zdravé francouzské brambory bez masa

Zdravé francouzské brambory bez masa

Pojďme si posvítit také na odlehčenou variantu bez masa, kterou ocení nejen vegetariáni. Právě nakrájený pórek dodá pokrmu „zelenější barvičku“ a mléko nahradíme zakysanou smetanou.

Ingredience

  • 6 velkých brambor
  • 4 vejce na uvaření
  • 1 menší pórek nakrájený na kolečka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 vejce na polití
  • 1 nakrájená cibule

Postup

  • Předehřejte troubu na 190°C.
  • Omyté brambory ve slupce dejte do hrnce a zalejte studenou vodou.
  • Osolte a vařte asi 20 minut. Poté je nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na plátky nebo protlačte kráječem.
  • Uvařte 4 vejce natvrdo a protlačte kráječem na vejce.
  • Pekáč vymažte olejem, rozprostřete nakrájenou cibuli a začněte vrstvit – 1 vrstvu brambor (každou tuto vrstvu osolte a opepřete), 1 vrstvu vajec a 1 vrstvu pórku.
  • V misce rozšlehejte vejce a vmíchejte zakysanou smetanu.
  • Brambory zalijte směsí vajec a smetany, vložte do trouby a pečte dozlatova asi 20-30 minut.
Odlehčené brambory po francouzsku
Zdroj: biteitquick.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.