Francouzské brambory s mletým masem

Francouzské brambory s mletým masem
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 6

Připravte si zapečené brambory s mletým masem a překvapte všechny vaše strávníky tímto luxusem v ústech!

Ingredience

  • 6 brambor, nakrájených na tenké plátky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 větší cibule
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • sůl
  • pepř
  • 50g másla
  • ¼ hrnku hladké mouky
  • 2 hrnky mléka
  • 100g strouhaného sýra Cheddar
  • 2 lžíce másla

Postup

  • Předehřejte si troubu na 180°C.
  • Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě. Poté nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na plátky.
  • Na velké pánvi zahřejte olej, zpěňte cibuli a vmíchejte mleté ​​hovězí maso, rajčatový protlak a worcesterskou omáčku. 
  • Dochuťte solí, pepřem a vařte, dokud není hovězí maso rovnoměrně opečené.
  • Na jiné pánvi na středním ohni rozpusťte 50g másla, ve kterém důkladně promíchejte v mouku. Postupně vmíchejte mléko a za stálého míchání vařte 5 minut, nebo do zhoustnutí.
  • Snižte teplotu a do směsi přidejte sýr Cheddar. Dochuťte solí a pepřem.
  • Pekáč vyložte bramborami. Rozložte směs mletého hovězího masa a zalijte směsí sýrové omáčky. 
  • Nakonec povrch pokryjte zbývajícími bramborami a navrch položte dvě lžíce másla.
  • Pečte 30 až 40 minut dozlatova.
Francouzské brambory s mletým masem
Zdroj: sweetpaulmag.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.