Připravte si zapečené brambory s mletým masem a překvapte všechny vaše strávníky tímto luxusem v ústech!
Ingredience
- 6 brambor, nakrájených na tenké plátky
- 1 lžíce olivového oleje
- 500g mletého hovězího masa
- 1 větší cibule
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- sůl
- pepř
- 50g másla
- ¼ hrnku hladké mouky
- 2 hrnky mléka
- 100g strouhaného sýra Cheddar
- 2 lžíce másla
Postup
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě. Poté nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Na velké pánvi zahřejte olej, zpěňte cibuli a vmíchejte mleté hovězí maso, rajčatový protlak a worcesterskou omáčku.
- Dochuťte solí, pepřem a vařte, dokud není hovězí maso rovnoměrně opečené.
- Na jiné pánvi na středním ohni rozpusťte 50g másla, ve kterém důkladně promíchejte v mouku. Postupně vmíchejte mléko a za stálého míchání vařte 5 minut, nebo do zhoustnutí.
- Snižte teplotu a do směsi přidejte sýr Cheddar. Dochuťte solí a pepřem.
- Pekáč vyložte bramborami. Rozložte směs mletého hovězího masa a zalijte směsí sýrové omáčky.
- Nakonec povrch pokryjte zbývajícími bramborami a navrch položte dvě lžíce másla.
- Pečte 30 až 40 minut dozlatova.