Čočková polévka s klobásou

Čočková polévka s klobásou

Tento recept na polévku s čočkou si připravíme právě s klobásou. Místo klobásy můžete použít i buřt nebo párek.

Ingredience

  • 450g zelené čočky
  • 40ml olivového oleje
  • 2 velké nakrájené cibule
  • 200g nasekaného pórku
  • 2 stroužky drceného česneku
  • 1 polévková lžíce soli
  • 1 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 polévková lžíce mletého čerstvého tymiánu
  • 200g celeru nakrájeného na kostičky (asi 5 stonků)
  • 200g mrkve nakrájené na malé kostičky (3 mrkve)
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2l domácího kuřecího vývaru nebo z kostky bujónu
  • 30g rajčatového pyré
  • 3ks klobásy nakrájené na 1cm kostky
  • 2 lžíce suchého červeného vína nebo octa z červeného vína
  • Strouhaný parmezán k podávání

Postup

  • Ve velké misce zalijte čočku vroucí vodou a nechejte ji 15 minut odpočívat. Poté sceďte.
  • Ve velkém hrnci na středním ohni zahřejte olivový olej a osmažte cibuli, pórek, česnek, sůl, pepř, tymián a kmín po dobu 20 minut.
  • Přidejte celer a mrkev a restujte dalších 10 minut. 
  • Přidejte kuřecí vývar, rajčatový protlak a slitou čočku, přikryjte a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte odkryté po dobu jedné hodiny.
  • Přidejte klobásu, červené víno a duste, dokud se klobása nerozvaří. 
  • Polévku podávejte pokapanou olivovým olejem a posypanou nastrouhaným parmezánem.
polévka z čočky s klobásou
Zdroj: lifemadesimplebakes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.