Máte doma černou čočku a nevíte co si z ní připravit? Vyzkoušejte si uvařit čočkovou polévku!
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 větší nasekaná cibule
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 2-3 nakrájené mrkve
- 2 hrnky žampionů nakrájených na plátky
- 1 hrnek černé čočky, opláchnuté
- 1 litr zeleninového vývaru, nebo bujón
- 1 čajová lžička sušeného tymiánu
- 1 čajová lžička soli
- 1/4 čajové lžičky pepře
Postup
- Na středním ohni na olivovém oleji osmahněte cibuli, česnek a mrkev, dokud nezměknou, asi 5-7 minut.
- Přidejte houby a vařte asi 5 minut.
- Přidejte čočku, vývar, tymián, sůl a pepř.
- Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte na středně nízké teplotě, dokud nebude čočka měkká, asi 30 minut.
- Pokud máte málo vody, klidně přilijte podle vašeho zdání.
- Po uvaření hned podávejte.