Máte rádi zapečené pokrmy? Tak to je kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce právě pro vás.
INGREDIENCE
- 1 kg kuřecího vykostěného masa
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, krájená na kostičky
- 1 lžíce utřeného česneku
- 200 g anglické slaniny na plátky
- 100 ml kuřecího vývaru
- 200 g smetany na šlehání
- 200 g žampiónů, krájených
- 100 g baby špenátu
- 1/2 šálku mraženého hrášku
- 1/2 šálku mražené kukuřice
- sůl a pepř
POSTUP
- Předehřejte troubu na teplotu 180˚C.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej.
- Přidejte cibuli, česnek a anglickou slaninu a orestujte.
- Přidejte kuřecí maso a houby a opékejte dokud houby nepustí vodu.
- Směs přendejte do zapékací mísy, zalijte vývarem a smetanou.
- Přidejte kukuřici, hrášek a baby špenát.
- Osolte, opepřete a dobře promíchejte.
- Dejte zapéct do trouby na 20 – 30 minut.