Lehká šlehačková roláda bez mouky

Lehká šlehačková roláda bez mouky

Vyhýbáte se lepku nebo máte bezlepkovou dietu? Rolády z piškotů se šlehačkou se ani tak nemusíte vzdávat. Lze ji snadno připravit i bez mouky.

INGREDIENCE

Těsto

  • 120 g moučkového cukru
  • 5 ks vejce (rozdělené na žloutky a bílky)
  • 2 lžíce kakaa
  • špetka soli

Náplň

  • 1 smetana ke šlehání
  • 0,5 sáčku ztužovače
  • vanilkový cukr

Na vymazání

  • máslo
  • kokos na vysypání (pokud chcete opravdu roládu vhodnou pro celiaky, rozhodně nevysypávejte plech moukou!)

POSTUP

  1. Z bílků a špetky soli ušlehejte pevný sníh.
  2. Smíchejte moučkový cukr, kakao a žloutky.
  3. Lehce tyto dvě hmoty spojte a vytvořte jednolitou směs.
  4. Plech vyložte pečicím papírem.
  5. Ten pomažte máslem a vysypte kokosem.
  6. Těsto rovnoměrně rozetřete na kokos.
  7. Pečte 8 minut v předem vyhřáté troubě na 250 °C.
  8. Po vytažení těsto překlopte z plechu tak, abyste dokázali sundat pečicí papír.
  9. Během chladnutí vyšlehejte smetanu se ztužovačem a cukrem.
  10. Rozetřete krém na vychladlé těsto a opatrně zatočte.

Nakrájená šlehačková roláda připravena k servírování
Zdroj : gimmesomeoven.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.