Pro milovníky ořechů a kávy přinášíme něco speciálního. Ořechová roláda s kávovým krémem je přímo božská. Příprava je naprosto snadná, ale výsledkem nepohrdne žádný člen vaší rodiny.
INGREDIENCE
Těsto
- základní piškotové těsto
- 60 g mletých vlašských ořechů
Krém
- 250 g másla
- 200 g cukru moučky
- 200 ml mléka
- 70 g hladké mouky
- 3 žloutky
- 6 lžic kávy
POSTUP
- K přípravě piškotového těsta využijte základní recept, pouze do něj přimíchejte vlašské ořechy.
- Nechejte vychladnout a připravte si krém.
- Uvařte silnou malou kávu (cca 100 ml) a nechejte vychladnout.
- Smíchejte mléko, cukr, mouku a žloutky a uvařte hustou kaši.
- Do kaše zašlehejte kávu a máslo.
- Menší část krému odložte bokem.
- Zbytek rozetřete na těsto a zarolujte.
- Oddělenou část krému natřete na povrch stočené rolády.
- Pokud vám zbude více ořechů, můžete jimi roládu posypat.