Hrníčková buchta se skořicí

Hrníčková buchta se skořicí
Příprava: 15 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 2

Co byste řekli na luxusní skořicovou rolku, která je hotová za pár minutek? Díky tomuto receptu ji můžete vyzkoušet udělat třeba hned teď! Je to dokonalá pochoutka pro podzimní večery a čajem či kakaem v ruce, která osladí život tak akorát. Kdo řekl, že v mikrovlnce nemůže vzniknout plnohodnotný dezert? Může a tenhle skořicový cake je toho důkazem. 

Ingredience:

Na těsto:

  • 4 lžíce hladké mouky
  • 3 lžičky cukru krystal
  • ¼ lžičky kypřícího prášku do pečení
  • špetka skořice
  • 3 lžíce mléka
  • ½ lžíce rostlinného oleje

Náplň:

  • 1 ½ lžíce hnědého cukru
  • špetka skořice
  • ½ lžíce másla

Poleva:

  • ½ lžíce másla
  • 1 lžíce mascarpone
  • 2 lžíce moučkového cukru

Postup:

  • Smíchejte všechny ingredience na buchtu tak, aby v těstu nezbyly žádné hrubky a vytvořte hladké těsto.
  • Ve vedlejší misce smíchejte ingredience na skořicovou náplň (skořice, máslo, hnědý cukr). Náplň dejte do mikrovlnky na 20-30 sekund tak, aby vznikl hustý sirup. 
  • Část těsta nalijte do hrnku a na ni v kruzích nakapejte sirupovou náplň tak, aby vznikl dojem spirály. Poté dolijte zbytek těsta a opět v kruzích zalijte sirupem. 
  • Dejte do mikrovlnné trouby zapékat zhruba po dobu 1 minuty. 
  • Jakmile bude skořicová buchta upečená, připravte si polevu.
  • Smíchejte všechny ingredience na polevu a zahřejte je v mikrovlnce na 10 vteřin.
  • Dejte polevu do zdobícího pytlíčku a ozdobte vršek mug caku do spirály.
skořicová hrnková buchta
tablespoon.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.