Co byste řekli na luxusní skořicovou rolku, která je hotová za pár minutek? Díky tomuto receptu ji můžete vyzkoušet udělat třeba hned teď! Je to dokonalá pochoutka pro podzimní večery a čajem či kakaem v ruce, která osladí život tak akorát. Kdo řekl, že v mikrovlnce nemůže vzniknout plnohodnotný dezert? Může a tenhle skořicový cake je toho důkazem.
Ingredience:
Na těsto:
- 4 lžíce hladké mouky
- 3 lžičky cukru krystal
- ¼ lžičky kypřícího prášku do pečení
- špetka skořice
- 3 lžíce mléka
- ½ lžíce rostlinného oleje
Náplň:
- 1 ½ lžíce hnědého cukru
- špetka skořice
- ½ lžíce másla
Poleva:
- ½ lžíce másla
- 1 lžíce mascarpone
- 2 lžíce moučkového cukru
Postup:
- Smíchejte všechny ingredience na buchtu tak, aby v těstu nezbyly žádné hrubky a vytvořte hladké těsto.
- Ve vedlejší misce smíchejte ingredience na skořicovou náplň (skořice, máslo, hnědý cukr). Náplň dejte do mikrovlnky na 20-30 sekund tak, aby vznikl hustý sirup.
- Část těsta nalijte do hrnku a na ni v kruzích nakapejte sirupovou náplň tak, aby vznikl dojem spirály. Poté dolijte zbytek těsta a opět v kruzích zalijte sirupem.
- Dejte do mikrovlnné trouby zapékat zhruba po dobu 1 minuty.
- Jakmile bude skořicová buchta upečená, připravte si polevu.
- Smíchejte všechny ingredience na polevu a zahřejte je v mikrovlnce na 10 vteřin.
- Dejte polevu do zdobícího pytlíčku a ozdobte vršek mug caku do spirály.