Jako první z receptů na polevy perníčky si představíme tuto sněhovou variantu, která je ke zdobení tohoto vánočního cukroví nejlepší.
Ingredience:
- 1 bílek
- 150-200 g cukru moučky
- 1 lžička šťávy z citronu
- potravinářské barvivo (chceme-li barvu)
Postup:
- Cukr si nejdříve řádně prosejeme, ideálně 2 krát po sobě.
- Pak k cukru přidáme bílek a šťávu z citronu.
- Nyní už šleháme a šleháme, dokud nebude poleva tak hustá, že bude při vytvoření kapky držet pohromadě.
- Trvá to celkem 15-20 minut.
- Porce si můžeme rozdělit a doplnit různým potravinovými barvami.
- Pak dáme polevu do mikrotenového sáčku a ustřihneme opravdu malinkou dírku v jednom z rohů.
- Zdobíme perníčky podle návodu nebo svých představ.