Zelný salát s dresinkem z podmáslí

Zelný salát s dresinkem z podmáslí
Příprava: 15 minut Počet porcí: 3

Víte, jak dodat salátu jemnou chuť? Vsaďte na podmáslí! V kombinaci s dijonskou hořčicí je tohle opravdu zajímavá a chutná varianta. Nebojte se ani barev a použijte bílé i červené zelí i žlutou a červenou cibuli. 

Ingredience:

  • 500 g strouhaného zelí (červené a bílé)
  • ½ žluté cibule
  • ½ červené cibule
  • 2 mrkve
  • 180 ml podmáslí
  • 5 lžic majonézy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce jablečného octa (nebo běžného vinného)
  • 2 lžíce cukru krystal
  • sůl

Postup:

  • Ve větší míse smíchejte nastrouhané zelí, mrkev a na měsíčky nakrájenou cibuli. Posolte.
  • Vedle smíchejte podmáslí, majonézu, hořčici, ocet a cukr.
  • Smíchejte dresink se zeleninou a můžete podávat. 
zelný salát s podmáslím
seriouseats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.