Pečený kapr v troubě na zelenině

Pečený kapr v troubě na zelenině

Lahodná je také tato pečená delikatesa s jemnou smetanovou omáčkou.

INGREDIENCE

  • 1 kapr
  • sůl
  • šťáva z citronu
  • petržel
  • 2 větvičky tymiánu
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 pórek
  • ½ menšího celeru
  • 40 g másla
  • 125 ml bílého vína
  • 125 ml vody
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 1 žloutek

POSTUP

  • Kapra si vykucháme a očistíme. 
  • Celého jej osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a dovnitř vložíme nasekanou petrželku a tymián. 
  • Na másle si orestujeme na kostičky nakrájenou zeleninu (pórek na kolečka, kterou pak přidáme ke kaprovi na pekáček). 
  • Vše podlijeme vodou a vínem a za občasného podlévání pečeme v troubě nahřáté na 180 °C asi 40 minut.
  • Ke konci si můžete zeleninu z omáčky rozmixovat najemno. 
  • Smetanu si smícháme se žloutkem a postupně k nim přiléváme horkou omáčku z ryby.
  • Takto nám vznikne chutná smetanová omáčka.
Kapr na másle pečený v troubě se zeleninou.
eatsmarter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.