Pohanková pomazánka a lá škvarková

Pohanková pomazánka a lá škvarková
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 1

Škvarkovka z pohanky? Jedná se o velice oblíbenou a zdravou variantu, která chutná velice podobně, ale nezatíží vaše orgány. Vepřové sádlo jde tentokrát stranou. 

Ingredience:

  • 200 g loupané pohanky
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 kyselé okurky
  • 2 menší lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce majoránky
  • sůl
  • pepř

Postup:

  • Uvařte pohanku v poměru 1:1 (jeden díl pohanky, jeden díl vody). Vařte zhruba 2-3 minuty. 
  • Mezitím na pánvi opečte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, po chvilce k ní přidejte prolisovaný česnek. 
  • Odstraňte z tepla a smíchejte s uvařenou pohankou. Přidejte hořčici a nadrobno nakrájenou okurku.
  • Dochuťte majoránkou, solí a pepřem.
  • Podávejte na lehce opečeném toastovém chlebu nebo pohankovém chlebu. Můžete posypat čerstvými bylinkami.
Čerstvá pohanka
medicalnewstoday.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.