Už jste někdy slyšeli o griebenschmalz? Jedná se o škvarkovou pomazánku bez vajec, která se skládá jen z několika málo ingrediencí. Jedna z nich vás však možná překvapí.
Ingredience:
- 300 g vepřového boku
- 1 jablko
- 1 cibule
- 2 bobkové listy
- sůl
- pepř
Postup:
- Nakrájejte vepřový bok na malé kostičky. Kostičky dejte opéct do hrnce na středním ohni.
- Jakmile se začne uvolňovat sádlo, snižte ohřev. Přidejte nastrouhané a oloupané jablko, nadrobno nakrájenou cibuli a bobkové listy. Za občasného míchání opékejte dál, dokud se z bůčku neudělají škvarky.
- Poté sundejte z tepla, vyndejte bobkové listy a škvarky s cibulí a jablky rozmixujte.
- Dochuťte solí a pepřem.