Německá pomazánka z vepřových škvarků

Německá pomazánka z vepřových škvarků
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Už jste někdy slyšeli o griebenschmalz? Jedná se o škvarkovou pomazánku bez vajec, která se skládá jen z několika málo ingrediencí. Jedna z nich vás však možná překvapí. 

Ingredience:

  • 300 g vepřového boku
  • 1 jablko
  • 1 cibule
  • 2 bobkové listy
  • sůl
  • pepř

Postup:

  • Nakrájejte vepřový bok na malé kostičky. Kostičky dejte opéct do hrnce na středním ohni.
  • Jakmile se začne uvolňovat sádlo, snižte ohřev. Přidejte nastrouhané a oloupané jablko, nadrobno nakrájenou cibuli a bobkové listy. Za občasného míchání opékejte dál, dokud se z bůčku neudělají škvarky. 
  • Poté sundejte z tepla, vyndejte bobkové listy a škvarky s cibulí a jablky rozmixujte.
  • Dochuťte solí a pepřem. 
německá pomazánka se škvarky a chlebem
czechcuisine.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.