Nejlepší kynuté vdolky od babičky

Nejlepší kynuté vdolky od babičky

Hledáte recept na vdolky, které se pokaždé povedou? Máme skvělý tip. Ověřené pohoštění pro každou návštěvu.

INGREDIENCE

  • 500 g mouky
  • ½ balíčku čerstvého droždí 
  • 200 ml vlažného mléka
  • 50 g másla
  • 50 g cukru
  •  sůl
  • 2 vejce
  • cukr na obalení
  • olej na smažení

POSTUP

  • Do mísy si nasypeme mouku, uděláme do ní důlek a do důlku nadrobíme droždí, lžičku cukru a zalijeme trochou vlažného mléka. 
  • Přikryjeme a necháme vzejít kvásek.
  • Po 10 minutách přidáme rozpuštěné máslo, zbytek cukru, mléka, vejce a špetku soli. 
  • Vše důkladně prohněteme, těsto opět přikryjeme a necháme kynout na teplém místě dalších 30 minut.
  • Pak z těsta uděláme váleček a rozdělíme jej na 12 kusů. 
  • Z každého kousku uděláme kouli, kterou zploštíme, aby byla placka uprostřed nejtenčí. 
  • Vdolky skládáme na pomoučený vál, opět přikryjeme utěrkou a necháme kynout ještě 10 minut.
  • Poté vdolky smažíme v dostatečném množství rozpáleného tuku z obou stran zhruba 5-7 minut dozlatova.
Kynuté vdolečky jsou náramné zejména s povidly a tvarohem
genussregion-oberfranken.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.