Díky bramborám docela příjemně zasytí. Houby pak dodají vyváženou chuť, která bramboračce prostě náleží.
INGREDIENCE
- 750 g brambor
- 20 g sušených hub
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce másla
- 1,5 litru vody (včetně vody z brambor)
- 1 stroužek česneku
- mletý černý pepř
- majoránka
- sůl
- kmín
POSTUP
- Brambory si oloupeme a nakrájíme na kostičky a uvaříme do poloměkka ve slané vodě.
- Houby si namočíme do vody alespoň půl hodiny předem.
- Pak je orestujeme na másle, zasypeme je kmínem a necháme je chvíli dusit.
- Houby po 5 minutách zasypeme moukou, chvíli restujeme, a pak podlijeme hrnkem vody.
- Vše pořádně promícháme, aby se nám netvořily hrudky a přidáme brambory i s vodou.
- Přidáme majoránku, sůl a pepř.
- Povaříme dalších 10 minut a dochutíme prolisovaným česnekem.