Šumava je krásné místo se spoustou hub. K tomu také náleží i tento recept na bramboračku.
INGREDIENCE
- 300 g brambor
- 200 g čerstvých hub
- 1 cibule
- 1 lžíce sádla
- 2 lžíce hladké mouky
- 5 hrnků vody
- drcený kmín
- majoránka
- petrželová nať
- mletá sladká paprika
- mletý pepř
- sůl
POSTUP
- Cibuli si nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle.
- Houby si očistíme a nakrájíme na plátky.
- Přidáme také houby, kmín a podusíme.
- Pak vše zaprášíme moukou a opražíme.
- Přidáme papriku, chvilku necháme projít varem, a pak podlijeme vodou, přidáme pepř, sůl a majoránku.
- Do horké vody pak přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory.
- Vaříme do měkka a nakonec případně dochutíme.
- Podáváme s čerstvou petrželkou.