Šumavská bramboračka z čerstvých hub

Šumavská bramboračka z čerstvých hub

Šumava je krásné místo se spoustou hub. K tomu také náleží i tento recept na bramboračku. 

INGREDIENCE

  • 300 g brambor
  • 200 g čerstvých hub
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 5 hrnků vody
  • drcený kmín
  • majoránka
  • petrželová nať
  • mletá sladká paprika
  • mletý pepř
  • sůl

POSTUP

  • Cibuli si nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle. 
  • Houby si očistíme a nakrájíme na plátky.
  • Přidáme také houby, kmín a podusíme. 
  • Pak vše zaprášíme moukou a opražíme. 
  • Přidáme papriku, chvilku necháme projít varem, a pak podlijeme vodou, přidáme pepř, sůl a majoránku. 
  • Do horké vody pak přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory. 
  • Vaříme do měkka a nakonec případně dochutíme.
  • Podáváme s čerstvou petrželkou.
Bramborová polévka z čerstvých hub ze Šumavy.
receptykulinarium.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.