Někdo to rád kyselé. A to nejen v těhotenství. Kombinace brambor a jemné kyselosti se dobře slučuje.
INGREDIENCE
- 1 kg brambor
- 1 cibule
- 325 ml sladké smetany
- 1 litr vývaru (zeleninového)
- 700 ml vody
- sůl
- 3 kuličky černého pepře
- 2 lžíce octa
- olej
- bobkový list
- 2 lžíce hladké mouky
POSTUP
- Cibuli si nakrájíme nadrobno.
- Brambory si oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Cibuli si orestujeme na oleji, pak přidáme brambory a ještě chvíli restujeme.
- Přidáme také černý pepř, bobkový list a podlijeme horkým vývarem a vodou.
- Osolíme a vaříme, dokud nebudou brambory měkké.
- Polévku pak zahustíme smetanou smíchanou s moukou.
- Vaříme ještě 10 minut a nakonec dochutíme octem.