Maďarský hovězí guláš z kližky

Maďarský hovězí guláš z kližky
Příprava: 15 minut Vaření: 90 minut Počet porcí: 4

Receptu na guláš vděčíme Maďarům. Díky nim si můžeme pochutnat na této dobrotě. 

INGREDIENCE

  • 750 g hovězí kližky
  • 400 g cibule
  • 2,5 lžíce sádla
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • ½ lžičky mleté pálivé papriky
  • 1 bílá paprika 
  • 1 rajský protlak (malý)
  • ½ lžičky soli
  • 2 lžíce hladké mouky

POSTUP

  • Maso si nakrájíme na kostky a osolíme. 
  • Cibuli si nakrájíme nadrobno a smažíme ji tak dlouho, dokud nezačne téměř černat. 
  • Přidáme rajský protlak a restujeme klidně pár minut, změní se barva i chuť protlaku (nebude kyselý).
  • Pak přidáme maso a necháme jej ze všech stran zatáhnout. 
  • Papriku si nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. 
  • Následně zasypeme sladkou i pálivou paprikou a chvilku pokračujeme v restování.
  • Podlijeme vše vodou tak, aby bylo maso mírně pod hladinou, dosolíme a dopepříme. 
  • Dusíme do měkka a občas přiléváme vodu. 
  • Když je maso měkké, smícháme si mouku s vodou, rozkvedláme a guláš zahustíme. 
  • Vaříme ještě minimálně 10 minut. 
Guláš z hovězího masa s maďarskou recepturou.
bonvivani.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.