Vepřový guláš

Vepřový guláš
Příprava: 15 minut Vaření: 90 minut Počet porcí: 4

Už jste zkoušeli vepřový guláš na pivu? 

INGREDIENCE

  • 500 g vepřové kýty
  • 1 větší rajský protlak 
  • 200 ml piva
  • 1 zelená paprika 
  • 1 velké rajče
  • 4 stroužky česneku
  • 3 středně velké cibule
  • 2 lžičky majoránky
  • 2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžíce gulášového koření
  • sůl 
  • mouka na zahuštění
  • sádlo nebo olej

POSTUP

  • Cibuli si nakrájíme nadrobno a osmažíme na rozpáleném sádle nebo oleji.
  • Dáme si na tom záležet, občas mícháme, zaklad musí být pořádně tmavý. 
  • Přidáme rajský protlak, který také chvíli restujeme. 
  • Následně přidáme i maso a restujeme, aby se zatáhlo ze všech stran, pak zasypeme mletou sladkou i pálivou paprikou.
  • K masu přidáme nakrájenou papriku a rajče a ještě chvíli restujeme. 
  • Počkáme, až vše pustí šťávu a necháme dusit do vyvaření vody.
  • Podlijeme vodou a pivem, osolíme, opepřime, přidáme kmín, gulášové koření a majoránku a necháme dusit do měkka. 
  • Pak zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě a necháme vařit ještě 10 minut.
Gulášová omáčka z vepřového masa s knedlíkem.
mooshujenne.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.