Pečený zvěřinový guláš

Pečený zvěřinový guláš

Rádi byste si udělali něco ze zvěřiny? Zkuste guláš, který můžete udělat z jakéhokoliv kusu zvěřiny.

INGREDIENCE

  • 1 kg kančího, dančího, jeleního nebo srnčího masa
  • 50 g hladké mouky
  • 500 ml vývaru (zeleninový, hovězí…)
  • 1500 ml vody
  • 100 g slaniny
  • 25 g rajského protlaku
  • koření na divočinu
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 150 g žampionů
  • 250 ml červeného vína
  • 10 g petrželky
  • sůl a pepř
  • olej

POSTUP

  • Maso si umyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. 
  • Osolíme jej, opepříme, a obalíme v mouce. 
  • Poté si maso osmažíme na oleji, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a smažíme 5 minut. 
  • Maso se slaninou přesuneme do pekáčku, přidáme cibuli, na kostičky nakrájený česnek, koření, na plátky nakrájené žampiony, cibuli, červené víno, rajský protlak a vývar. 
  • Dáme péci na 180 °C. 
  • Pečeme asi 2 hodiny do změknutí, během této doby podléváme vodou.
  • Chceme-li, můžeme před koncem ještě zahustit moukou rozkvedlanou ve vodě.
Kančí gulášek nebo guláš z různých druhů zvěřiny.
dobruchut.aktuality.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.