Rádi byste si udělali něco ze zvěřiny? Zkuste guláš, který můžete udělat z jakéhokoliv kusu zvěřiny.
INGREDIENCE
- 1 kg kančího, dančího, jeleního nebo srnčího masa
- 50 g hladké mouky
- 500 ml vývaru (zeleninový, hovězí…)
- 1500 ml vody
- 100 g slaniny
- 25 g rajského protlaku
- koření na divočinu
- 4 stroužky česneku
- 2 cibule
- 150 g žampionů
- 250 ml červeného vína
- 10 g petrželky
- sůl a pepř
- olej
POSTUP
- Maso si umyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
- Osolíme jej, opepříme, a obalíme v mouce.
- Poté si maso osmažíme na oleji, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a smažíme 5 minut.
- Maso se slaninou přesuneme do pekáčku, přidáme cibuli, na kostičky nakrájený česnek, koření, na plátky nakrájené žampiony, cibuli, červené víno, rajský protlak a vývar.
- Dáme péci na 180 °C.
- Pečeme asi 2 hodiny do změknutí, během této doby podléváme vodou.
- Chceme-li, můžeme před koncem ještě zahustit moukou rozkvedlanou ve vodě.