Krůtí gulášová omáčka

Krůtí gulášová omáčka

Nemáte příliš v zálibě hovězí nebo vepřové maso? Pak by vás mohl zaujmout krůtí guláš. Navíc je rychleji hotový.

INGREDIENCE

  • 1 kg krůtích stehenních řízků 
  • 250 g cibule
  • 20 g mleté sladké papriky
  • 50 g rajského protlaku
  • sůl
  • pepř
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • ½ lžičky majoránky
  • 3 lžíce hladké mouky
  • olej

POSTUP

  • Maso si umyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a osolíme. 
  • Cibuli si nakrájíme nadrobno, smažíme na oleji do černa, následně přidáme i na kostičky nakrájený česnek. 
  • Pak přidáme maso a necháme zprudka zatáhnout. 
  • Přidáme rajský protlak a opékáme klidně několik minut, dokud protlak nezhnědne. 
  • Přidáme kmín, pepř a papriku. 
  • Podlijeme malým množstvím vody a dusíme do měkka.
  • Během dušení podléváme opět malým množstvím vody. 
  • Když je maso měkké, připravíme si mouku smíchanou s vodou k zahuštění. 
  • Guláš zahustíme a vaříme ještě alespoň 10 minut. 
Hotový gulášek z krůtího masa.
zosrdcadohrnca.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.