Mexická obdoba guláše je, jak víme, trochu pikantnější. Navíc obsahuje mexičany oblíbené fazole.
INGREDIENCE
- 3 plechovky červených fazolí
- 2 plechovky krájených rajčat
- 2 cibule
- 2 červené papriky
- 2 mrkve
- 400 g hovězího mletého masa
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžičky kari
- 1 lžička sladké papriky
- ½ lžičky pálivé papriky
- špetka chilli
- ½ lžičky soli
- ½ l lžičky pepře
POSTUP
- Cibuli a papriky si nakrájíme na plátky, mrkev na kostičky.
- Na oleji si osmažíme maso a necháme jej zatáhnout.
- Maso dáme z pánve bokem, zpěníme si cibuli, přidáme mrkev, papriku, sůl, pepř, kari, sladkou i pálivou papriku, chilli a chvíli restujeme.
- Pak přidáme krájená rajčata a sojovou omáčku.
- Vložíme zpět i maso a dusíme, dokud se nevypaří šťáva z rajčat.
- Pak přidáme vodu, fazole a vaříme do změknutí zeleniny.