Pohankové palačinky se špenátem a hermelínem

Pohankové palačinky se špenátem a hermelínem

Zbyl vám špenát z nedělního oběda? Naplňte jím palačinky, přidejte sýr a máte skvělou večeři.

Ingredience

  • 3 vejce
  • 150 g pohankové mouky
  • 200 ml mléka
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 balíček mraženého špenátu
  • 2 hermelíny

Postup

  • V misce promíchejte mléko s vejci, přidejte mouku, sůl a pepř a prošlehejte vidličkou v hladké lité těsto
  • Na pánvi rozpalte trochu oleje a naběračkou vlijte část těsta
  • Nechte ho roztéct po pánvi
  • Palačinky opékejte na mírném plameni z obou stran do zlatova
  • Na jiné pánvi opečte na másle nadrobno nakrájenou cibuli
  • Přidejte mražený špenát a ohřívejte
  • Přidejte nasekaný česnek, sůl a papř a vařte na mírném plameni 10 minut
  • Hotové palačinky potřete špenátem, na ten položte několik plátků hermelínu a zarolujte nebo složte na čtvrtiny
rolky z palačinkového těsta se špenátem
Zdroj: everydayhealthyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.