Připravte si svíčkovou s kuřecím masem. Nejenže je odlehčenější formou, je také rychlejší na přípravu.
Ingredience
- 3-4 kuřecí prsa
- 2ks mrkve
- 1/2 bulvy celeru
- 1ks větší cibule
- 1ks petržele
- 500ml kuřecího vývaru (bujón)
- 5 kuliček nového koření
- 8 kuliček celého pepře
- 3 bobkové listy
- 70g másla
- 1 kelímek 12% smetany
- 1ks citrónu
- Hladká mouka na zahuštění
- Brusinky
Postup
- Cibuli nakrájejte najemno. Zeleninu očistěte a nakrájejte na hrubém vzorku.
- Na troše másla zpěňte cibuli, poté přidejte nastrouhanou zeleninu a nechte slehnout.
- Poté přidejte máslo, bobkový list a kuřecí prsa vcelku, která nechte zbělat z obou stran.
- Dále zalijte vývarem, aby vše bylo ponořené, přidejte kuličkové koření, přikryjte pokličkou a nechte asi hodinu dusit.
- Mezitím ve smetaně rozkvedlejte mouku (asi 3 lžíce).
- Po hodině dušení vyjměte maso a všechno koření včetně bobkového listu.
- Zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem, poté přilijte smetanu s moukou a chvilku povařte.
- Dochuťte citrónem, cukrem nebo třeba hořčicí dle chuti.
- Podávejte s knedlíkem a brusinkovou omáčkou.