Dušené kysané zelí bez mouky 

Dušené kysané zelí bez mouky 

Potřebujete chutnou vitamínovou přílohu k masitým pokrmům? Pak může přijít vhod toto dušené zelí. Navíc není zahuštěno moukou. 

INGREDIENCE

  • 500 g kysaného zelí (bílé nebo červené)
  • 1 cibule
  • 1 středně velká brambora
  • 1 lžíce sádla nebo oleje
  • cukr
  • sůl
  • pepř
  • kmín

POSTUP

  • Zelí si scedíme, cibulku si nakrájíme nadrobno. 
  • Na oleji či sádle si cibuli osmažíme, pak přidáme zelí a dochutíme podle toho, jak moc je kyselé. 
  • Chceme-li jej okyselit, přidáme trochu nálevu, pokud je naopak kyselé, přidáme cukr. 
  • Dochutíme solí, pepřem, kmínem a podlijeme trochou vody.
  • Bramboru si oloupeme a nastrouháme najemno. 
  • Přimícháme k zelí a necháme dusit, dokud zelí pěkně nezhoustne.
Zahuštěné kyselé zelí, které se skvěle hodí k masu.
bonvivani.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.