Potřebujete chutnou vitamínovou přílohu k masitým pokrmům? Pak může přijít vhod toto dušené zelí. Navíc není zahuštěno moukou.
INGREDIENCE
- 500 g kysaného zelí (bílé nebo červené)
- 1 cibule
- 1 středně velká brambora
- 1 lžíce sádla nebo oleje
- cukr
- sůl
- pepř
- kmín
POSTUP
- Zelí si scedíme, cibulku si nakrájíme nadrobno.
- Na oleji či sádle si cibuli osmažíme, pak přidáme zelí a dochutíme podle toho, jak moc je kyselé.
- Chceme-li jej okyselit, přidáme trochu nálevu, pokud je naopak kyselé, přidáme cukr.
- Dochutíme solí, pepřem, kmínem a podlijeme trochou vody.
- Bramboru si oloupeme a nastrouháme najemno.
- Přimícháme k zelí a necháme dusit, dokud zelí pěkně nezhoustne.