Fermentované zelí se dokonale hodí i ke kuřecímu masu. Povede se, když má krásně křupavou kůžičku.
INGREDIENCE
- 3 plátky slaniny
- 8 kuřecích čtvrtek
- ¾ lžičky soli
- ¼ lžičky pepře
- 1 cibule
- 700 g bílého nebo červeného kysaného zelí
- 1 hrnek vody
- 1 bobkový list
- 2 brambory
- kmín
- česnek
- mletá červená paprika
POSTUP
- Brambory si oloupeme a nastrouháme najemno.
- Slaninu si nakrájíme na kostičky a na pánvi si ji nasucho osmažíme.
- Kuře si osolíme, opepříme, posypeme paprikou, kmínem a česnekem.
- Do pekáčku si dáme scezené zelí smíchané s bramborou, posypeme kmínem a navrch položíme kuře, plátky cibule, bobkový list a slaninu.
- Dáme péci na 200 °C.
- V průběhu pečení občas podléváme šťávou z kuřete a vodou.
- Pečeme zhruba hodinu.