Kuře pečené na kysaném zelí

Kuře pečené na kysaném zelí

Fermentované zelí se dokonale hodí i ke kuřecímu masu. Povede se, když má krásně křupavou kůžičku.

INGREDIENCE

  • 3 plátky slaniny
  • 8 kuřecích čtvrtek
  • ¾ lžičky soli
  • ¼ lžičky pepře
  • 1 cibule
  • 700 g bílého nebo červeného kysaného zelí
  • 1 hrnek vody
  • 1 bobkový list
  • 2 brambory
  • kmín
  • česnek
  • mletá červená paprika

POSTUP

  • Brambory si oloupeme a nastrouháme najemno.
  • Slaninu si nakrájíme na kostičky a na pánvi si ji nasucho osmažíme. 
  • Kuře si osolíme, opepříme, posypeme paprikou, kmínem a česnekem. 
  • Do pekáčku si dáme scezené zelí smíchané s bramborou, posypeme kmínem a navrch položíme kuře, plátky cibule, bobkový list a slaninu. 
  • Dáme péci na 200 °C. 
  • V průběhu pečení občas podléváme šťávou z kuřete a vodou. 
  • Pečeme zhruba hodinu.
Recept na kyselé zelí s kuřecím masem.
pinterest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.