Domácí žitný chléb z kvasnic

Domácí žitný chléb z kvasnic
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

Nechce se vám příliš do kváskového chleba? Zkuste si udělat tento celozrnný bochník, který nemá tak složitý postup.

INGREDIENCE

  • 1,5 lžičky sušeného droždí
  • 2 hrnky teplé vody
  • 1,5 lžičky soli
  • 1,5 lžičky kmínu
  • 1,5 hrnku celozrnné žitné mouky
  • 3 hrnky hladké pšeničné mouky
  • ¼ lžíce kukuřičného škrobu
  • ¼ hrnku vody

POSTUP

  • Droždí si smícháme se dvěma hrnky teplé vody a přidáme sůl. 
  • Následně přidáme kmín, mouky a pořádně vyhněteme těsto. 
  • Necháme jej v míse kynout zakryté utěrkou přibližně hodinu. 
  • Poté vezmeme vykynutý bochník a natahujeme jej od středu směrem dolů. 
  • Pak jej necháme opět kynut 40 minut na pomoučeném vále.
  • Předehřejeme si troubu 230°C i s plechem, na kterém budeme chléb péct. 
  • Čtvrt hrnku vody si smícháme se škrobem a dáme na 45 sekund do mikrovlnky. 
  • Touto směsí chléb potřeme.
  • Po zahřátí trouby vkládáme chléb a pečeme asi půl hodiny. 
Chléb podomácku z žitné mouky.
carolinescooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.