Nic snazšího už není. Chleba, který je nadýchaný a vláčný, a přesto mu nemusíme věnovat tolik péče.
INGREDIENCE
- 3 hrnky hladké nebo chlebové mouky (může být 50:50)
- 2 lžičky sušeného droždí
- 2 lžičky soli
- 375 ml teplé vody
POSTUP
- V míse si smícháme mouku s droždím a solí.
- Přidáme vodu a pomocí vařečky vypracujeme lepivější těsto.
- Necháme kynout přikryté na teplém místě 2-3 hodiny.
- Půl hodiny před pečením si zahřejeme troubu s hrncem na 230 °C.
- Pak si těsto dáme na pomoučený vál a pomocí stěrky jej skládáme tak, abychom z něj vytvořili bochník a zredukovali vzduchové bubliny.
- Přemístíme jej na kus pečicího papíru.
- Vložíme do vyhřátého hrnce
- Pečeme 30 minut přikryté pokličkou nebo alobalem.
- Pak dáme pokličku či alobal dolů a dopékáme ještě 12 minut.