Domácí chléb není vždycky náročný. Stačí, když máte dobrý recept, který vám padne jako ulitý.
INGREDIENCE na dva tousty
- 2 a ¼ lžičky sušeného droždí
- 1 a ½ hrnku vlažného mléka
- ⅓ hrnku cukru
- 1 lžička soli
- 3 lžíce másla
- 2 vejce
- 5 až 6 hrnků hladké mouky
POSTUP
- Do mísy si dáme vlažné mléko a sušené droždí a smícháme.
- Přidáme vejce, cukr, sůl, rozpuštěné máslo, mouku a zpracujeme pomocí kuchyňského robota.
- Hněteme asi 10 minut na nízkou rychlost.
- Pak těsto přemístíme do máslem vymazané mísy.
- Těsto opět otočíme vzhůru nohama, aby bylo celé potřené máslem.
- Necháme kynout asi 2 hodiny.
- Poté jej prohněteme, vytlačíme vzduch, rozdělíme na dva stejné díly a každý bochník dáme do formy na biskupský chlebíček.
- Opět potřeme máslem a necháme kynout asi 45 minut.
- Troubu si předehřejeme na 200°C a pečeme 10 minut, pak snížíme teplotu na 180 °C a dopékáme ještě 20-30 minut.