Tento recept je klasikou, která provoní váš domov. Ať už chcete udělat radost své rodině, potěšit hosty nebo si sami jen tak pochutnat, je bublanina tou správnou volbou.
Ingredience
- 300 g polohrubé mouky
- 100 g másla
- 150 ml mléka
- 4 vejce (oddělte od sebe bílky a žloutky)
- 170 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 1 kg čerstvých jahod
Postup
- Oddělte bílky od žloutků.
- Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
- Žloutky vyšlehejte, společně s cukrem, do pěny.
- Přidejte změklé máslo a promíchejte.
- Do mouky vsypte kypřící prášek do pečiva a vanilkový cukr.
- Do první vaječné směsi vlijte 150 ml mléka, míchejte a postupně přidávejte mouku.
- Na závěr lehce vmíchejte sníh z bílků.
- Vlijte směs na vymazaný a hrubou moukou či krupicí vysypaný, plech.
- Bohatě posypte očištěnými jahodami. Aby jahody nepropadly, během pečení, dolů, obalte je v hrubé mouce.
- Pečte na 170°C asi 30 minut.
- Vaše bublanina s jahodami je hotová!