Tato jahodová dobrota je skvělá v tom, že se dá podávat jen tak ke kafíčku nebo také při slavnostnějších událostech jako jsou například oslavy.
Ingredience
- 8 ks sušenek (výběr druhu sušenek je na vás)
- 4 lžíce ovesných vloček
- 2 lžíce nasekaných mandlí
- 2 lžíce kokosového oleje
- 400 g mascarpone
- 4 lžíce jogurtu
- 4 lžíce tekutého medu
- 2 lžičky vanilkového prášku
- 1 citron
- 20 ks čerstvých jahod
Postup
- Na pánvi rozpalte kokosový olej.
- Na oleji osmahněte rozdrcené sušenky a mandle společně s ovesnými vločkami.
- Smažte tak dlouho, dokud nebudou ingredience lehce křupavé. Poté nechte vše úplně vychladnout.
- Smíchejte mascarpone s jogurtem a medem, vanilkou a citronovou kůrou.
- Směs sušenek vložte do malých skleniček a ozdobte smetanovou směsí.
- Na závěr ozdobte čerstvými jahodami. Pokud chcete, můžete jahody přeřezat na půl, budete jich tak mít více a budou se lépe jíst, jelikož se zmenší jejich velikost.