Jahodový dezert do skleničky

Jahodový dezert do skleničky
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Tato jahodová dobrota je skvělá v tom, že se dá podávat jen tak ke kafíčku nebo také při slavnostnějších událostech jako jsou například oslavy.

Ingredience

  • 8 ks sušenek (výběr druhu sušenek je na vás)
  • 4 lžíce ovesných vloček
  • 2 lžíce nasekaných mandlí
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 400 g mascarpone
  • 4 lžíce jogurtu
  • 4 lžíce tekutého medu
  • 2 lžičky vanilkového prášku
  • 1 citron
  • 20 ks čerstvých jahod 

Postup

  • Na pánvi rozpalte kokosový olej. 
  • Na oleji osmahněte rozdrcené sušenky a mandle společně s ovesnými vločkami.
  • Smažte tak dlouho, dokud nebudou ingredience lehce křupavé. Poté nechte vše úplně vychladnout. 
  • Smíchejte mascarpone s jogurtem a medem, vanilkou a citronovou kůrou.
  • Směs sušenek vložte do malých skleniček a ozdobte smetanovou směsí. 
  • Na závěr ozdobte čerstvými jahodami. Pokud chcete, můžete jahody přeřezat na půl, budete jich tak mít více a budou se lépe jíst, jelikož se zmenší jejich velikost.
Jahodový dezert do skleničky, s mascarpone a vločkami.
zdroj: nilssonsambrosia.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.